075 – 640 84 34 info@davinci-bonbons.nl Samsonweg 62

Da Vinci Bonbons is meer dan 15 jaar geleden door Jan Blancke en Thea Bakker opgericht. Met de oprichting hadden zij een duidelijk doel voor ogen: zich vestigen in de top van de chocoladebranche door het leveren van topproducten. Da Vinci Bonbons groeide al snel uit tot een befaamd chocoladebedrijf, die overal bekend is om haar ambachtelijk handgemaakte bonbons.
Jan Blancke is al jaren een gevierd chocolatier en sinds 2006 tevens ambassadeur van Barry Callebaut, de grootste chocolade producent ter wereld. Zijn passie voor chocolade begon op jonge leeftijd in de banketbakkerij van zijn ouders in Amsterdam. Hij deed vervolgens jarenlang ervaring op als chocolatier voor verschillende bedrijven. Tot hij samen met zijn levenspartner Thea Bakker in 1993 besloot om voor zichzelf te beginnen in Amsterdam Noord. Dit was de geboorte van Da Vinci Bonbons. Naast handgemaakte bonbons ging Da Vinci Bonbons zich ook specialiseren in het maken van handgespoten chocoladeletters, haute couture paaseieren en exclusieve chocolade-showstukken.

In 2004 verhuisde Da Vinci Bonbons naar het ruime Noorderveld in Wormerveer. Inmiddels levert Da Vinci Bonbons aan enthousiaste klanten en wordt zij gevraagd voor uiteenlopende projecten. Als ambassadeur van Barry Callebaut doceert Jan Blancke aan de Chocolate Academy van Callebaut in Zundert verschillende cursussen en geeft hij demonstraties op belangrijke vakbeurzen. Verder ontwikkelt hij nieuwe recepten voor Barry Callebaut.

Een hoge werkdruk dus voor het tweekoppige bedrijf. Maar met een levenslange passie voor chocolade, genieten deze bonbonmakers in hart en nieren met volle teugen van elke dag. Want goede chocolade maakt mensen blij en gelukkig; wie wil dat nu niet!

pand